loading
 • НАДВОРЕШНОСТ
 • ЛИНИЈА GЅ
 • ВНАТРЕШНОСТ
 • ЛИНИЈА GЅ, ВНАТРЕШНОСТ
 • ТРКАЛА
 • ОПЦИИ ЗА ПОКРИВОТ
 • INTELLILUX MATRIX LED
 • АВТОМАТСКИ ТЕМПОМАТ
 • АКТИВНО ПОЗИЦИОНИРАЊЕ ВО ЛЕНТА
 • ДИГИТАЛНИ ИНСТРУМЕНТИ
 • ПАНОРАМСКА ЗАДНА КАМЕРА ОД 180°
 • НАПРЕДНА ПОМОШ ПРИ ПАРКИРАЊЕ
 • ЗАГРЕАНИ СЕДИШТА И УПРАВУВАЧ
 • КОЖНИ СЕДИШТА СО МАСАЖА
 • ПРОСТОР ЗА ТОВАРЕЊЕ
 • ИНФОЗАБАВА
 • БЕЗЖИЧНО ПОЛНЕЊЕ
 • ИНФОЗАБАВА
 • СЕКОГАШ ТУКА ЗА ВАС
 • MOTOP
 • ПРЕНОС
МОДЕЛИ.
CORSA
CORSA
 • Автоматско сопирање во град во итни случаи
 • Предупредување на возачот за сонливост
 • Помош за возење во активната лента
 • Темпомат со интелигентен ограничувач на брзината
CORSA EDITION
CORSA EDITION
 • 15-инчни челични тркала со сребрени раткапни
 • 5-инчен екран на радио на допир, со Bluetooth® и USB
 • Рачна климатизација
 • Преклопување на задните седиште 60/40
CORSA GS LINE
CORSA GS LINE
 • 16-инчни тркала од легура со дизајн со 4 двојни краци
 • 7-инчно мултимедијално радио со Bluetooth®, USB и проекција на телефонот
 • Спортски браници напред и назад
 • Спортски седишта
 • Зајакната шасија и спортски режим
CORSA ELEGANCE
CORSA ELEGANCE
 • 16-инчни тркала од легура со 8 двојни краци
 • 7-инчно мултимедијално радио со Bluetooth®, USB и проекција на телефонот
 • Хромирана надворешност и детали во внатрешноста
 • Пакет за видливост и осветлување
 • Потпирач за рака на возачот и амбиентално осветлување
CORSA-E SELECTION
CORSA-E SELECTION
 • Е-беџови на B-столбот и каросеријата
 • Батерија од 50 kWh и електричен мотор од 100kW
 • Телематика OpelConnect вкл. повик во итни случаи и далечински функции за електрични возила
 • 7-инчно мултимедијално радио со Bluetooth®, DAB, USB и проекција на телефонот, 6 звучници
CORSA-E EDITION
CORSA-E EDITION
 • AC 3-фазно полнење (11kW)
 • Автоматска контрола на климата
 • Пакет за видливост и осветлување вкл. автоматски светла и бришачи
 • Заден ретровизор, електрохроматски
 • Автоматско сопирање во град во итни случаи, базирно на радар (ноќе и велосипеди)
CORSA-E FIRST EDITION
CORSA-E FIRST EDITION
 • AC 3-фазно полнење (11kW)
 • 17-инчни тркала од легура, со двобоен дизајн со аероклип 
 • Обоен покрив во црно
 • Хромирана надворешност и детали во внатрешноста
 • Целосно дигитални инструменти

Сликата може да прикажува додатна опрема.

Описите и илустрациите на карактеристиките може да се однесуваат или да покажуваат опционална опрема што не е вклучена во стандардната испорака. Содржаните информации беа точни за време на објавувањето. Го задржуваме правото да вршиме промени во дизајнот и опремата. Прикажаните бои се приближни на вистинските бои. Илустрираната дополнителна опрема е достапна со дополнителна наплата. Достапноста, техничките карактеристики и опремата што се обезбедуваат на нашите возила може да се разликуваат или можат да бидат достапни само во одредени земји или може да бидат достапни само со дополнителна наплата. За прецизни информации за опремата што се нуди на нашите возила , контактирајте вашиот локален партнер на Opel.

+) WLTP

+) Податоците за потрошувачката на гориво и податоците за емисијата на CO2 се одредуваат со користење на Процедурата за тестирање лесни возила, усогласена низ целиот свет (WLTP), во согласност со регулативите R (EК) бр. 715/2007 и R (ЕУ) бр. 2017/1151 (во соодветните верзии). Вредностите не ги земаат предвид возењето и условите при возење. За повеќе информации за официјалните вредности на потрошувачката на гориво и емисијата на CO2, ве молиме прочитајте го упатството „Упатство за потрошувачката на гориво и емисиите на CO2 на новите патнички автомобили“, достапно во сите продажни места или во назначениот државен орган.

++) NEDC

++) Податоците за потрошувачката на гориво и емисиите на CO2 се одредуваат со користење на Процедурата за тестирање лесни возила, усогласена низ целиот свет (WLTP), а релевантните вредности се претворени за да овозможат споредливост со NEDC, согласно регулативите R (EК) бр. 715/2007, R (ЕУ) бр. 2017/1153 и Р (ЕУ) бр. 2017/1151.
Вредностите не ги земаат предвид возењето и условите при возење, опремата или опциите и можат да се разликуваат поради форматот на гумите. За повеќе информации за официјалните вредности на потрошувачката на гориво и емисијата на CO2, ве молиме прочитајте го упатството „Упатство за потрошувачката на гориво и емисиите на CO2 на новите патнички автомобили“, достапно во сите продажни места или во назначениот државен орган.

+++) Застарени модели на возила / лесни комерцијални возила

+++) Сите наведени бројки се однесуваат на основниот модел на ЕУ со стандардната опрема. Податоците за потрошувачката на гориво и емисијата на СО2 се утврдуваат според регулативите R (ЕК) бр. 715/2007 и R (ЕК) бр. 692/2008 (во соодветните верзии), земајќи ја предвид тежината на возилото во работна состојба, како што е утврдено во регулативите. Дополнителната опрема и фабрички поставените опции можат да придонесат за малку повисоки резултати од наведената потрошувачка и бројките за CO2. Податоците за потрошувачката на гориво и емисиите на CO2 не се однесуваат на одредено возило и не се дел од понуда. Тие се обезбедуваат само со цел да се споредат различни возила, но можат да се разликуваат од реалната потрошувачка на гориво во условите за возење во реалниот свет, кои во голема мера зависат од стилот на возење и условите при управување со возилото. Дополнителната опрема може да ја зголеми тежината на возилото кога е празно, а во некои случаи и дозволената носивост на оските, како и дозволената вкупна тежина на возилото и да ги намали дозволените влечни тежини. Ова може да доведе до намалување на максималната брзина и зголемување на времето за забрзување. Податоците за возењето земаат предвид возач од 75 kg плус товар од 125 kg. 2 H гас во m3/100 km.

++++) Податоциte за потрошувачката на гориво и податоците за издувување CO2 се прелиминарни и се утврдени во согласност со методологијата за испитување WLTP (R (EК) бр. 715/2007, R (ЕУ) бр. 2017/1151). Типот одобрување EG и сертификатот за усогласеност сѐ уште не се достапни. Прелиминарните вредности може да се разликуваат од официјалните податоци за одобрување на тип.

+++++) Податоците за потрошувачката на гориво и податоците за издувување CO2 се прелиминарни и се утврдени во согласност со методологијата за испитување на WLTP, а релевантните вредности се претворени во NEDC за да се овозможи споредливост со другите возила, според прописите R (EК) бр. 715/2007, R (ЕК) бр. 2017/1153 и R (ЕУ) бр. 2017/1151. Типот одобрување EG и сертификатот за усогласеност сѐ уште не се достапни. Прелиминарните вредности може да се разликуваат од официјалните податоци за одобрување на тип.

2На директна струја со брз полнач (100 kw). Одразено е полнење од празно. Времето на полнење може да варира во зависност од видот и моќноста на станицата за полнење, надворешната температура на местото на полнење и температурата на погонската батерија.

5Може да се применат дополнителни трошоци во зависност од вашиот телефонски оператор.

Оди на почеток